Geboren in Rotterdam, 1962. Na wat omzwervingen in binnen- en buitenland woon ik sinds kort in Loenen, een mooi dorp in het schitterende gebied van de Veluwe. Ik heb een heel fijn leven, ik hou van de dingen die ik doe, heb een netwerk van mensen waarmee ik leuke dingen doe en waarmee ik kan lachen en huilen. Het is een rijker leven dan ik me ooit heb kunnen voorstellen. Mijn leven was niet altijd zo fijn, in mijn jeugd ben ik seksueel misbruikt en werd op school erg gepest. Ik dacht dat dat niet zo’n grote invloed op me had en prees mezelf gelukkig dat ik gewoon kon leven, net als iedereen. Maar trauma’s waren wel een terugkerend thema in mijn leven, ik heb namelijk altijd gewerkt met mensen die het niet makkelijk hebben gehad in hun leven en daardoor was verwerken van trauma’s iets dat ik vaak tegenkwam. Ik heb mogen meemaken hoeveel het voor iemand kan betekenen om zich gehoord te voelen, gesteund te weten en te merken dat erover praten echt kan helpen. Zelf mocht ik dit ervaren toen ik een heel moeilijke periode had. Ik kwam terecht bij een craniosacraaltherapeut die me een andere manier leerde om met trauma’s om te gaan, een manier die werkte vanuit het lichaam. Ik leerde voelen en dat leren gaat nog steeds door, ik voel niet alleen mijn lijf en emoties, maar ook wat ik wel en niet wil, waar ik echt warm voor loop en waar ik mee bezig wil zijn. Ik ben me bewust geworden van mijn heldervoelend vermogen en ik voel dus wat andere mensen voelen, compleet met emoties en herinneringen. Er is veel veranderd in mijn leven, ik heb opleidingen en cursussen gedaan buiten het reguliere pakket en ik sta positief in het leven en zet mijn kracht in voor dingen die ik belangrijk vind en waar ik blij van word.

De header symboliseert mijn verwerkingstraject: van zeer open en kwetsbaar naar uiteindelijk een stevig, stabiel mens. De groei die je zo goed kunt zien in deze beelden, laten precies zien hoe mijn wonden zijn geheeld. 

 

Werkervaring

Voor degenen die weten willen waar ik mijn werkervaring opgedaan heb:

Sociotherapeute in het Groene Hart Franeker (1986-1988).
Medewerkster bij project Opvang Asielzoekers en een rouwverwerkingsgroep bij Humanitas Groningen (1988- 1990)
Sociotherapeute en Goldsteintrainster in De Mesdagkliniek (1990-1999)
Sociotherapeute en plaatsvervangend afdelingshoofd in Kliniek Sonnenhof Ganterschwil (1999-2007)
Begeleidster in het Zusterhuis in Weiteveen (2008-2009)
Begeleiding van mensen met een PGB (2008-2010)
Invalster op groepen met mensen met beperkingen en gedragsproblemen (2008-2010)
Begeleidster wonen bij RIBW Overijssel (2010-2011)
Psychiatrische thuiszorg bij Icare (2010-2011)
Voel je kracht, eigen praktijk voor traumaverwerking (voorheen Your whole voice) (vanaf 2009)

Vrijwilligerswerk

Van 1995 tot 1999 heb ik met heel veel plezier vrijwilligerswerk gedaan bij jeugdcircus Santelli in Groningen, als bestuurslid, medewerkster voor het licht en begeleiding van de banenpoolers.
Ik heb me van 2006 tot 2010 bezig gehouden met internetfora voor slachtoffers van seksueel geweld. Ik heb daar mensen begeleid, een stichting helpen opzetten, telefonische spreekuren gedraaid en meegewerkt aan diverse meetings.
Ik was ook betrokken bij de Stichting Speak Now, met als doel het bespreekbaar maken van seksueel misbruik, om zo bestaande taboes te doorbreken en te helpen bij de verwerking.
Begin 2014 heb ik samen met twee andere mensen de Niki Stichting opgericht. Deze stichting maakte de trainingen “Ik blijf erbij” en “Conversie, dwarsliggen maar dan anders”. Samen met twee andere trainsters geef ik deze trainingen door het hele land geven aan mensen die een seksueel trauma hebben.

Opleidingen en cursussen

MBO Sociale Dienstverlening
HBO Inrichtingswerk
HBO Maatschappelijkwerk
Cursus Psychopathologie
Cursus Sociotherapie
Cursus Trans Culturele Psychiatrie
Opleiding Goldteintrainster en Trainster voor trainers
Linehantraining (Trainster Dialektische GedragsTherapie)
Internationaal Symposium Sexueel Misbruik Zürich
Reiki 1 bij Reiki Instituut Braunau
CranioSacraal Therapie 1 en 2, SomatoEmotional Release 1 en 2, Dialogica, Embryosofie en Advanced CTS1 bij het Upledger Instituut Doorn
Shamballa Basic Master Teacher Course, Shamballa Basic Master Healer Course, Shambala Eenheid Master en Consciousness Energy Healing bij Aryulight Diever
Dierencommunicatie bij Christa Veenstra
Touch of Matrix in Enschede