Over mij

Geboren in Rotterdam, 1962. Na wat omzwervingen in binnen en buitenland woon ik sinds kort in Meppel, in het onderste puntje van Drenthe.
Mijn twee katten, twee cavia’s en ik wonen heel gezellig, net buiten het centrum.

In mijn jeugd ben ik seksueel misbruikt. Ik dacht dat dat niet zo’n grote invloed op me had en prees mezelf gelukkig dat ik gewoon kon leven, net als iedereen. Maar trauma’s waren wel een terugkerend thema in mijn leven, ik heb namelijk altijd gewerkt met mensen die het niet makkelijk hebben gehad in hun leven. Verwerken van trauma’s was steeds deel van mijn werk. Ik heb telkens weer mogen meemaken hoeveel het voor iemand kan betekenen om zich gehoord te voelen, gesteund te weten en te merken dat erover praten echt kan helpen. Zelf mocht ik dit ervaren toen ik een heel moeilijke periode had. Ik kwam terecht bij een craniosacraaltherapeut die me een andere manier leerde om met trauma’s om te gaan, een manier die werkte vanuit het lichaam. Ik leerde voelen en dat leren gaat nog steeds door, ik voel niet alleen mijn lijf en emoties, maar ook wat ik wel en niet wil, waar ik echt warm voor loop en waar ik mee bezig wil zijn. Ik ben me bewust van mijn heldervoelend vermogen, voel dus wat andere mensen voelen, compleet met emoties en herinneringen. Er is veel veranderd in mijn leven, ik heb opleidingen en cursussen gedaan buiten het reguliere pakket en kan eindelijk toegeven dat ik niet meer kan werken. Ik heb leren leven met wat me niet goed afgaat, maar vooral sta ik positief in het leven en zet mijn kracht in voor dingen die ik belangrijk vind en waar ik blij van word.

De header symboliseert mijn verwerkingstraject: van zeer open en kwetsbaar naar uiteindelijk een stevig, stabiel mens. De groei die je zo goed kunt zien in deze beelden, laten precies zien hoe mijn wonden zijn geheeld.

Werkervaring
Voor degenen die weten willen waar ik mijn werkervaring opgedaan heb:
Thuisbegeleiding bij Icare, begeleidster wonen bij RIBW Overijssel en in het Zusterhuis in Weiteveen, begeleiding van mensen met een PGB. Invalster op groepen met mensen met beperkingen en gedragsproblemen, sociotherapeute en plaatsvervangend afdelingshoofd in Kliniek Sonnenhof Ganterschwil, sociotherapeute en Goldsteintrainster in De Mesdagkliniek, medewerkster bij project Opvang Asielzoekers en een rouwverwerkingsgroep bij Humanitas Groningen, sociotherapeute in het Groene Hart Franeker.

Vrijwilligerswerk
Begin 2014 heb ik samen met twee andere mensen de Niki Stichting opgericht. Deze stichting maakte de trainingen “Ik blijf erbij” en “Conversie, dwarsliggen maar dan anders”. Samen met twee andere trainsters geef ik deze trainingen door het hele land geven aan mensen die een seksueel trauma hebben. Ik was betrokken bij de Stichting Speak Now, met als doel het bespreekbaar maken van seksueel misbruik, om zo bestaande taboes te doorbreken en te helpen bij de verwerking. Ik heb van 2006 tot 2010 me bezig gehouden met internetfora voor slachtoffers van seksueel geweld. Ik heb daar mensen begeleid, een stichting helpen opzetten, telefonische spreekuren gedraaid en meegewerkt aan diverse meetings. Van 1995 tot 1999 heb ik met heel veel plezier vrijwilligerswerk gedaan bij jeugdcircus Santelli in Groningen, als bestuurslid, medewerkster voor het licht en begeleiding van de banenpoolers. Ook heb ik bij Humanitas in Groningen als vrijwilligster meegewerkt aan de opvang en begeleiding van asielzoekers en vluchtelingen.

Opleidingen en cursussen
Dierencommunicatie bij Christa Veenstra Wezep, Shamballa Basic Master Teacher Course, Shamballa Basic Master Healer Course, Shambala Eenheid Master en Consciousness Energy Healing bij Aryulight Diever, CranioSacraal Therapie 1 en 2, SomatoEmotional Release 1 en 2, Dialogica, Embryosofie en Advanced CTS1 bij het Upledger Instituut Doorn, Reiki 1 bij Reiki Instituut Braunau, Internationaal Symposium Sexueel Misbruik Z¸rich, Training Dialektische GedragsTherapie, Linehantraining, Cursus TransCulturele Psychiatrie , Cursus Sociotherapie, Cursus Goldsteintraining 1 en 2, Cursus Psychopathologie, HBO Maatschappelijkwerk , HBO Inrichtingswerk , MBO Sociale Dienstverlening.