Over mijn stukjes

Deze website bestaat naast informatie over wat ik aanbied in mijn praktijk, vooral uit korte stukjes over mijn heling van de gevolgen van seksueel misbruik in mijn jeugd. De stukjes staan hier als ondersteuning voor lotgenoten, voor herkenning en vooral zodat je kunt lezen wat er voor mogelijkheden zijn aan heling. 
Je kunt hier lezen over wat het met me deed, mijn angsten, onzekerheden, hoe ik uiteindelijk herinneringen terug kreeg en hoe verschrikkelijk moeilijk het was dat allemaal onder ogen te zien. Ook zul je de humor van mij en mijn lotgenotes leren kennen, de moeilijke dingen en de warmte onderling. Je kunt lezen over mijn verwerkingsproces, over de mensen en dingen die me geholpen hebben erin, welke dingen juist tegenwerkten, waar ik nu sta en over hoe ik mezelf leerde kennen, mijn talenten ontdekte en mijn kracht leerde voelen.
Op elke pagina staat een stukje rondom een bepaald thema. Je mag reageren, dat mag ook anoniem. Voel je vrij om mijn stukjes te delen via social media. Ik hoor wel graag van je dat je het deelt en stel het op prijs als je de stukjes als geheel deelt, met bronvermelding.

Ik hoop dat je dingen zult herkennen, dat je je gesteund zult voelen, zult lezen dat je niet de enige bent. Voor geliefden, familie en vrienden en therapeuten hoop ik dat het wat meer duidelijk zal maken over hoe het voelt om met traumaverwerking bezig te zijn, hoe lastig en hard en tegelijk mooi dit proces is en wat jullie er aan kunnen doen om te helpen.

Een belangrijke reden om hierover te schrijven: ik schaam mij niet meer  voor wat er gebeurd is. Ik vind dat niemand zich zou moeten schamen als slachtoffer van misbruik, mishandeling en/of verwaarlozing. Ik hoop dat er meer en makkelijker over gepraat kan gaan worden en dat ooit kinderen het vanzelfsprekend zullen vinden om zich direct te melden als ze misbruikt zijn. Ik wil dat seksueel misbruik een onderwerp van gesprek wordt, en dat kan maar op één manier, door er zelf over te beginnen te praten. Bij deze dus.